TOP
h

UEP! COM ANAM? – Mediópolis

UEP! COM ANAM? – Mediópolis

 

Título: UEP! Com anam?

Presentadores: uno por cada sección de contenido

Año de producción: 2017

 

 

Género: Docu-reality de actualidad

Duración (minutos): 60′ (periodicidad semanal)

Idioma origina: catalán

 

 

 

 

 

 

Sinopsis: UEP! COM ANAM? és un programa que segueix de ben a prop el bategar de l’activitat agrícola i ramadera a les Illes Balears i tot el que el camp comporta: un estil de vida, una cultura i uns productes naturals que arriben a ca nostra per alimentar-nos i per donar gust al nostre dia a dia.

És per aquest motiu que obrim els 365 dies de l’any i estem presents a la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern. Per dur a terme amb èxit un programa en el qual es pretén mostrar tot el que es fa a fora vila a les Illes: com viuen els seus pagesos, el seu dia a dia, les indústries que generen riquesa en el camp balear o, simplement, com arriba a les botigues la sobrassada més exquisida del mercat.

Igualment és necessari començar per la sembra de la patata, conèixer el cultiu, quanta gent viu del camp i la seva importància per l’economia de les Illes. Després mostrem el millor plat típic i la seva recepta, fet amb patates com ingredient principal. Aquest és el pols balear i el que farà bategar el cor del programa. El seguiment continu de tots els processos no només donarà a l’audiència informació global i completa també generarà continguts d’elevat interès.

Per posar un exemple de tot el que estem dient està el raïm. Si anam a conèixer els vins de la terra “Illa de Menorca” començarem a principis d’any amb la poda i la cura dels camps perquè el raïm estiga posteriorment en perfectes condicions.

Aquest tema tornarà mesos després, a l’estiu, per conèixer quins tractaments es dóna a les vinyes per evitar que les plagues les afectin. En setembre es verema i comença el procés de fermentació i elaboració del vi, tant del jove com del criança.

No sols actualitzarem continguts entorn als temes del programa, també coneixerem diferents professionals al llarg del nostre camí. Seguint amb l’exemple del raïm, un agricultor ens parlarà de la sembra i de la cura, un expert químic dels productes que s’utilitzen en el creixement dels ceps, un pagès ens dirà com afecta el clima al procés global, el viticultor ens acompanyarà durant la verema i, en darrer terme, un enòleg ens parlarà de la conservació, de la qualitat i, òbviament, ens farà un tast.

Si plantes ceps et donaran raïm, el raïm et donarà vi; és a dir, UEP! COM ANAM? està present en tots els processos i en tots els moments.

UEP! COM ANAM? integrarà tot el que ocorre i tot el que té relació amb fora vila en els seus diferents àmbits de repercussió i d’influència