TOP
h

apaib

Más de 300 profesionales reclaman a IB3 una salida conjunta a la crisis

La paralización de la contratación tiene a empresas y trabajadores al borde del cierre

Más de 300 profesionales del audiovisual han dirigido hoy una carta a IB3 para reclamar una salida conjunta ante la paralización de la contratación, que se ha visto agravada por la crisis del COVID-19. La carta, encabezada por la Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), la Asociación de Profesionales del Audiovisual de Ibiza (APAI), la Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB), la delegación balear de la Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales (CIMA) i la Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB), exige a IB3 que actúe como “tabla de salvación y que ponga en marcha un fondo de rescate”.

Los profesionales reclaman a IB3 una estrategia presupuestaria para retomar la contratación y evitar el cierre de empresas y el desempleo de cientos de trabajadores.

La drástica bajada de presupuesto de IB3 condenaba a muchas productoras y trabajadores a la quiebra, antes ya de la declaración del estado de alarma. Por ello, las asociaciones han pedido al Govern una inyección económica en la televisión pública, en línea con lo que se está haciendo en otras comunidades autónomas, para que el Ente actúe como motor del sector, tal y como indican sus principios fundacionales.

 

Contigut de la carta a IB3:

Vivim dies molt complicats i molt durs.

Des de l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), l’Asociación de Profesionales del Audiovisual de Ibiza (APAI), els treballadors i col·laboradors de les seves empreses associades, l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB), la delegació balear de l’Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales (CIMA) i l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB), vos volem fer arribar la nostra preocupació davant la situació provocada per la crisi sanitària del covid-19. Estam des del 14 de març en un estat d’ALARMA. Aquesta situació excepcional demanda una resposta contundent de l’Ens com a gran motor del sector audiovisual de les Illes.

Som els proveïdors naturals dels continguts i el fet que d’ençà que ha començat l’any hi hagi una paràlisi en la contractació, agreujada ara per l’estat d’alarma, no és un malson, sinó una realitat sagnant que ens durà a gairebé totes les productores i professionals al tancament.

Sabem que la pròrroga de la licitació d’informatius i les legítimes reivindicacions salarials d’aquest col·lectiu han fet emmudir des de fa temps el diàleg necessari per encarregar-nos continguts i per trobat solucions a la precarietat i inestabilitat laboral dels treballadors. Aquest emperò no ha de ser excusa ni motiu per tancar-se en banda a obrir una taula de crisi on puguem establir de manera conjunta les bases de la nostra supervivència, que entenem és la vostra, la de tots.

Fa uns dies férem arribar a les Institucions les nostres reivindicacions i amb ells sí estam “telemàticament” creant xarxes per poder suportar junts la CRISI, que s’endevina molt dura.

Volem i sol·licitam que l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears actuï com a taula de salvació i es posi en marxa un fons de rescat imprescindible. Junts guanyarem.

Sabeu que les nostres associacions i els seus membres defensen i defensaran sempre la Radiotelevisió Pública de les Illes Balears. Llavors no és millor estar junts en aquest greu i dur episodi en que ens trobam? El primer i cabdal ara mateix és vèncer a la pandèmia però això no pot frenar el dia a dia, ni el dia després. Sabem que tots els sectors econòmics, socials i culturals ens feim les mateixes preguntes. El sector audiovisual vos demana que trobem junts la sortida en aquesta situació.

 

Palma. 3 de abril de 2020.

 

Post a Comment

9 − cuatro =