TOP
h

apaib

Retrats del paradís

La Perifèrica estrena l’apassionant història de 2 viatgers incansables que fotografiaren la Mallorca de finals dels anys 50.

Retrats des del paradís és el relat audiovisual del periple existencial de Veronica More i Tom Weedon, fotògraf Anglès, viatger incansable, observador únic i autèntic «Street photographer» que descansen al cementiri de Fornalutx. El seu treball fotogràfic relacionat amb Mallorca, ha estat redescobert els darrers anys gràcies a la donació d’imatges feta per part de la seva filla Cordelia, a l’Arxiu de la Imatge i So del Consell de Mallorca.

Des de la seva migració a Austràlia als anys 20 per provar fortuna, fins a la seva prematura mort a Mallorca als 51 anys, Weedon va capturar amb la seva càmera el món que conegué. Llocs com Egipte, Orient Mitjà, Ceylan o Mitja Europa van ser els protagonistes de les seves imatges i dels seus reportatges gràfics. L’atzar va fer que el 1956 li recomanessin visitar Mallorca i un poble en particular: Fornalutx. L’enamorament amb el lloc va ser tan intens que la família Weedon van comprar una casa al poble on van passar els estius següents. La fràgil salut de Tom va fer que només tres anys més tard mori prematurament, però durant aquest període, entre 1956 i 1959, la seva càmera fotogràfica i la càmera de cinema de 16 mm. ens van deixar estampes irrepetibles d’una illa encara intacta.

Post a Comment

2 + 20 =